Over ons

Bvba architectenteam VISION + vindt zijn oorsprong in 1979. Toen gebeurde het dat we als studenten architectuur elkaar hadden gevonden. Maar meer dan dat: het was het jaar van de liefde tussen 2 mensen. We voelden en wisten toen al wat we nu nog steeds weten: voor altijd samen… het was zo eenvoudig toen, en dat is het nu nog. We studeerden af in 1982, in een periode van de diepste bouwcrisis ooit. Een zegen bleek het te zijn, want het verplichtte ons tot eenvoud en soberheid. Creativiteit met budgetten, om maximaal te renderen voor de weinige klanten. De enige juiste leerschool uiteindelijk.

Einde jaren 80, werd bvba architect Fred DE RIDDER opgericht. Een naam die niet de lading dekte, want 2 architect-vennoten werkten in een los werkverband samen met stagiairs en zelfstandige medewerkers. Het was een periode waarin talrijke projecten, groot en klein, werden gerealiseerd, en waarin ook onze 2 kinderen werden geboren: Eva en Jonas. Het kantoor was gelokaliseerd in de Lepelstraat 17 te Lokeren. De woning en het kantoor was onderwerp van enkele persartikelen. We beleefden een gelukkige tijd van hard werken en werden gevormd door de andere economische omstandigheden. Het pallet van onze ontwerpen breidde uit, en we begonnen onze activiteiten uit te breiden naar meerdere sectoren: industriëel / publieke gebouwen / groepswoningen…

De groeiende activiteiten, de wijzigende opdrachten en samenwerkingsverbanden, noopten in 2010 tot de oprichting van bvba architectenteam VISION +. 
En deze keer brengt de naam wél de juiste boodschap: we willen architect zijn mét een visie, en mét een toegevoegde waarde…

Weerkerende klanten zijn voor ons de graadmeter van onze ontplooiingen. We zijn trots op onze klanten en onze realisaties. Ultiem doel van onze opdracht is de tevredenheid van de klant.


Fred DE RIDDER

architect, H.I.S.L.G. 1982 (°31-10-1959),  afgestudeerd met onderscheiding in St. Lucas - Gent in 1982

Staat centraal in het kantoor. Houdt van alle facetten van het architectenleven, behalve van grote drukte. Is steeds met architectuur bezig en heeft behoefte om soms te compenseren.

Houdt van sport (fietsen – recreatief maar sportief), en van schilderen (studie van het licht, en wat het doet met mensen en voorwerpen). Favoriete kunstenaar: John Singer SARGENT en onvoorwaardelijk: Bob DYLAN.


Hilde LAMBERTIJN

architect, H.I.S.L.G. 1982 (°9-10-1959), afgestudeerd met onderscheiding in St. Lucas - Gent in 1982

In het kantoor vooral werkzaam achter de schermen, en behartigt de boekhoudkundige en administratieve belangen van het architectenkantoor.

Is bovendien een liefhebbende echtgenote en zorgzame mama voor de kinderen. Staat in het leven als een positivo en als stichtende vennoot heeft ze mee het pad uitgestippeld voor het architectenkantoor. Heeft een bijzonder gevoel voor schoonheid, en grote interesse voor interieurdesign en beeldhouwwerken. Favoriete kunstenaar : Dirk DE KEYZER, beeldhouwer.

Houdt van huiselijkheid, orde en netheid. Is de zorgende factor voor het familiale en professionele geluk in ons leven. Weet met liefde voor gevoel en verhoudingen in te richten met beelden en kleuren, te toveren in de keuken…

Houdt van reizen. Favoriet land: Engeland.


Eva DE RIDDER

architect, Hogeschool Luca – School Of Arts 2013 (°8-11-1990), afgestudeerd met onderscheiding, campus St. Lucas - Gent in 2013.

Vennoot en dochter van Fred en Hilde. Is opgegroeid in een wereld en een gezin met architectuur en projecten. Stapt in de voetsporen, maar heeft eigen inzichten en staat borg voor de verjonging van het kantoor.

Houdt van films en boeken. Is bijzonder gefascineerd door de mogelijkheden van het grafische bij het creëren van droombeelden en fantasie-werelden. Favoriete kunstenaar: Walt DISNEY.

Houdt van reizen. In het bijzonder Italië.


Werkwijze

Elk ontwerp wordt gestart vanuit een drie-dimensionele benadering. Met computer-visualisaties wordt het de klant gemakkelijk gemaakt om elk facet van het ontwerp te vatten en te begrijpen.

In elke fase van het project is er een gepaste bewaking van het budget van de bouwheer. Van bij het voorontwerp worden ramingen opgesteld. Bij de uitvoeringsdocumenten is de meetstaat het prijs-manipulerende document bij uitstek: ons kantoor berekent voor de klant alle hoeveelheden die nodig zullen zijn voor de voltooiing van de werken. Op onze meetstaten dient de aannemer enkel zijn eenheidsprijs in te vullen om zo de totaalprijs te maken. Deze werkwijze kan naargelang de wensen van de bouwheer worden ingepast in een sleutel-op-de-deur aanneming of in een werkwijze met afzonderlijke aannemers. Voordelen van deze gedetailleerde meetstaat en samenvattende meetstaat: