Interflon nv

Sint Niklaas

Gebouw dat in ontwerp is voor een dynamische ondernemer. Het concept wil een eigentijdse invulling geven aan een industrieel gebouw, dat in afwerking high-end zal zijn, en in opvatting basic-industriëel.

Het ritme van de kolommen en de industriële panelen bepalen de opbouw van het concept. Maar de schikking van de ruimtes daarentegen komt bevrijdend over omwille van de overzichtelijkheid van de circulatie. En ook omwille van de bijzondere benaderingen van de lichtinval in de ruimtes.

Het concept werd opgevat rond een eenduidige circulatie, die alle ruimtes met elkaar verbindt. Je komt via de gelijkvloerse gaanderij naar binnen, en de openheid van de kantoorfuncties moetje verrassen. De centrale trap naar boven, brengt je achter een gesloten wand, waar de galerij op de verdieping wordt voorzien van daglicht via een lichtstraat in het dak.

Gelijkvloers bevinden zich kantoren en vergaderzalen, en ook de magazijnen en labo's. Op de verdieping hebben we de directiekantoren geplaatst en de sociale voorzieningen. Deze laatste overschrijden de functie van de gebruikelijke refter, en bevat een beperkt restaurant en ontmoetingsruimte met klanten en partners.